Underlätta vardagen

Det finns väl ingenting som säger att det måste vara svårt att skaffa familj? Javisst, i vanliga fall står man inför en mängd hinder och omställningar. Det vi menar är att inte finns någon anledning att riva upp hela vardagen om man kan undvika det. Du har rätt att vilja ha egen tid, att vilja ta en paus från ditt barn och ditt ansvar som mamma. Det finns vissa saker du kan göra för att skapa mer tid till annat.

barnpassning

Nanny

Det låter konstigt. Ofta tänker man på Hollywoodfruar som jobbar så mycket att barnflickan i princip uppfostrar ungarna. Eller så kanske du tänker på svenska ungdomar som reser utomlands och jobbar som au pair. För i Sverige finns väl bara nannys till de rikaste och mest privilegierade? Nonsens! Det är ett jobb som vilket annat och du kan dra nytta av fördelarna. Du och din partner kan få tid för er själva. Just nu finns det företag som kan jobba precis utefter ert schema och ge er hjälp en eller flera dagar i veckan, beroende på hur mycket ni vill spendera på barnpassningen. Företag som nanny.nu kan till och med hjälpa til om det bara gäller någon enstaka kväll, även om du ringer samma dag. Timpriset höjs såklart med kort varsel. Om du anlitar ett företag vet du att du har rätt att ställa kvalité på barnpassningen, någon som är svårt att begära om grannens tonåring går med på att passa barnet i några timmar. Tjänsten ingår även i RUT-avdraget som på de flesta sidor redan är avdraget när du beställer tjänsten.

städhjälp

Hemstädning

Det blir lätt en enda röra när man har barn, speciellt om man har flera barn eller råkar bo ganska trångt. Det krävs inte mycket för att ett rum ska se stökigt ut. Och som förälder vill man spendera tid med barnen när man kan och göra roliga saker, inte tack nej till lek för att någon måste ju ta hand om tvätten eller putsa fönstren. Hemstädning har verkligen blivit på modet nuförtiden.

Precis som med barnpassningen ingår denna tjänst i RUT-avdragen, så varför inte prova? Vanligaste servicen är en gång i veckan eller en gång varannan vecka och priset håller sig under 2000 kronor i månaden. Tänk att det enda du behöver göra är att ta bort kläder och ta barnen till hjälp för att lägga leksakerna i sina lådor. Sedan, efter en dag i parken, kommer du hem till ett skinande hem där golvet är dammsugit och våttorkat, fönstren är putsade och alla öppna ytor är avdammade. Låter det inte ganska lockande?

Comments are Disabled