Bra produkter till ditt barn

Det är massor att tänka på med en ny baby och det är bra att vara förberedd – men vad är viktigast att tänka på?

Hemma

Barnsängen är det första många köper. En spjälsäng eller vagga; inkludera även spjälskydd för sängen. Några gosiga små nattkamrater är inte heller fel – det viktigaste är att säng och tillbehör svarar upp mot säkerhetskraven. Testfakta har visat att resesängar inte alltid uppfyller Europeisk säkerhetsstandard.
Skötbordet kan vara en separat möbel med förvaringsenhet som kan fästas på vägg eller badkar. Det viktigaste är återigen säkerheten samt att man får en bekväm arbetsställning och att det finns utrymme för skötbordsprodukter, babyservetter och blöjor.

Det är bra att förbereda en klädesgarderob eftersom många ombyten är nödvändiga. Tänk på att en nyfödd växer snabbt och att kläderna kommer behövas förnyas. Det viktigaste är att kläderna är praktiska, lätta att hantera vid blöjbyten och att de är av lämpligt material.

Det finns ett stort utbud av stimulerande och lärorika babyleksaker. Leken förstärker barnets kognitiva utveckling och kreativitet. Det viktigaste är att man ställer höga krav – tänk inte bara på uppenbara skaderisker. Se även till att leksakerna inte innehåller farliga kemikalier som finns i olika plastmaterial och färger. Säkra hemmet med barngrindar, hörn- och spisskydd. Mer om babyskydd och säkra leksaker finns på Testfakta.se och Babyhjälp.se.

Ute med vagn och sele

Då man köper barnvagn är det bra att tänka både på säkerheten och vilka behov man har. Vill man trasportera vagnen ofta bör man se till att den enkelt kan fällas ihop. Om föräldrarnas kroppslängd skiljer sig alltför mycket bör man söka efter en vagn som har ställbart handtag.

Det finns ett brett utbud av snygga skötväskor men det viktigaste är att välja en väska som gör ditt liv som förälder enklare. Välj en rymlig väska som hjälper dig att organisera skötartiklarna. Väskan ska rymma allt du behöver då du är ute med ditt barn: liggunderlag, blöjor, babyservetter, och ombyten.

Då man köper bärsele eller sjal är det viktigaste ergonomi eftersom barnet skall sitta i en säker ställning nära den vuxna kroppen där tyngdpunkten samlas på höften för den som bär. Mer information härom finns på Alltförföräldrar.se. En nyfödd väger inte så mycket men många barn trivs bra i sele – en ergonomisk sele ger dig friheten att använda den under en längre period och ökar närheten mellan förälder och barn.

Comments are Disabled