Barnhögtider

BebiskalasBarn är som bekant något som är väldigt roligt och kanske framför allt när de är riktigt små eftersom det under den första tiden är ganska många högtider som ska firas på diverse olika sätt, som till exempel dop, första födelsedagen och liknande.

Dopet är kanske den absolut viktigaste högtiden för ett litet barn. Traditionellt sett har dopet i huvudsak ägt rum i kyrkan, vilket fortfarande är den allra vanligaste formen av dop. Även om man inte är religiös så är det ändå ganska högtidligt med kyrkdop, vilket troligtvis är en av anledningarna till att så många fortfarande döps i kyrkan. Ett alternativ till dop är så kallad namngivningsceremoni. I stort sett är det samma procedur som ett dop med det undantaget att det hela inte äger rum i kyrkan utan någon annanstans, som till exempel hemma eller på någon fin plats ute i naturen.

Den allra första födelsedagen, det vill säga när barnet fyller ett år, är en dag som verkligen bör firas med pompa och ståt. Precis som vid ett dop kan det vara läge att bjuda in hela tjocka släkten till festligheterna.

Även om kanske inte barnet självt uppskattar tårtan så mycket så är det ändå kul om tårtan är något lite extra. Utöver dop och födelsedag finns det även andra småbarnshögtider som kan vara värda att fira. Till exempel så kan man anordna en baby shower, antingen strax innan eller efter det att barnet har fötts, för att på så sätt fira dess ankomst.

Comments are Disabled